Kasvivärjäykset

Kasviväreissä käytetään luonnon hennaa, (Lawsonia inermis), indigoa (Indigofera tinctoria) tai cassiaa (Cassia obovata/Cassia auriculeta).  Lisäksi käytettään erilaisia yrttejä ja kasveja, joilla vahvistetaan ja tehostetaan haluttua sävyä tai hoitovaikutusta.  

Värjäystulos on yksilöllinen riippuen hiuslaadusta sekä hiusten pohjaväristä. Kasviväri on kestoväri ja sen pysyvyys hiuksissa on erittäin hyvä, punaväreissä jopa parempi kuin synteettisissä väreissä. Kasviväri kiinnittyy hiuksen pintaan jolloin myös tyvikasvu raja on pehmeämpi.

Kasvivärillä ei voi vaalentaa hiusta, mutta omiin, luonnonvaaleisiin hiuksiin on mahdollista saada kirkastusta. Voimakkaat tummennukset vaativat yleensä useamman värjäyksen. Kasviväri sopii hyvin myös harmaille hiuksille.

Kasvivärit ovat hyvin siedettyjä eivätkä ne sisällä mitään synteettisiä väri- tai lisäaineita, säilöntäaineita tai hajusteita. Myös synteettisille hiusväreille allergisoituneet (aiheuttajana usein PPD eli parafenyleenidiamiini ja sen johdannaiset) voivat värjätä kasviväreillä hiuksiaan.  Myös kasvivärille tai jollekin kasville voi olla herkistynyt tai  allerginen, joten se on huomioitava väriä suunniteltaessa.

Jos olet hiusten värin suhteen kovin vaihtelunhaluinen niin kannattaa huomioida että tummaksi kasvivärjätty hiusta ei suositella vaalentamaan ja se on usein myös mahdotonta. Vaalennuksessa lopputulos on vihreä, johtuen indigofera tinctorian voimakkaasta lehtivihreästä eli klorofyllistä.